Nový zákon o ochrane spotrebiteľa - Mičudová, Tatiana
Dňa 1.7.2024 nadobudol účinnosť nový zákon, a to zákon č. 108/2024 Z. z. o ƥchrane spotrebiteľa a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Predmetný zákon schválila NR SR v apríli 2024. Nový zákon o ochrane spotrebiteľa bol prijatý s cieľom prispôsobiť legislatívu na ochranu spotrebiteľa súčasným trendom, zmodernizovať ju a zosúladiť ju s európskou legislatívou. Aké zmeny prináša nový zákon o ochrane spotrebiteľa pre spotrebiteľov?