The Driving Forces of African Colonization - Lacušová, Sabina, 1999-
Európska kolonizácia Afriky bola obdobím poháňaným ekonomickými záujmami a imperiálnymi ambíciami. Európske národy s cieľom rozšíriť svoje územia a využiť cenné zdroje si vybudovali koloniálnu nadvládu na celom africkom kontinente. Primárnym cieľom tohto článku, ktorý je prvou časťou väčšieho výskumného projektu, je preskúmať existujúcu literatúru týkajúcu sa hlavných motívov európskej kolonizácie Afriky.