The Southern Corridor of the BRI - Ondriaš, Juraj, 1988-
Cieľom tohto príspevku je predstaviť južný koridor Železnej hodvábnej cesty (ISR) v rámci Iniciatívy pásu a cesty (BRI). Začína sa predstavením BRI a ISR vo všeobecnosti, ako aj ďalších dvoch koridorov ISR. Pozornosť sa potom presunie na prehľad južného koridoru, prekážok, ktorým čelí pri svojom potenciálnom rozvoji, a príležitostí, ktoré predstavuje. V nadväznosti na to budú dva veľké projekty podrobnejšie analyzované, aby sa ilustrovala podstata tohto koridoru.