The Formation of Strategies within the Microfinance Discourse - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Cieľom tohto príspevku je analyzovať diskurz mikrofinancovania. Metóda príspevku sleduje Foucaultove pravidlá formovania diskurzu Archeology of Knowledge s osobitným zameraním na pravidlá formovania stratégií. Analýza ukazuje rôzne protichodné stratégie v rámci diskurzu, ako je používanie termínu „solidarita“ a spôsob, akým mikrofinančný diskurz odpolitizuje chudobu a prezentuje ženy ako podnikateľské subjekty zodpovedné za svoj osud.