European Union Implementation and Enforcement of Restrictive Measures - Bocková, Lucia, 1978-
Tento príspevok sa zaoberá reštriktívnymi opatreniami Európskej únie ako nástrojom spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky. Jeho cieľom je identifikovať a analyzovať prekážky správnej implementácie a presadzovania reštriktívnych opatrení EÚ členskými štátmi a predložiť dve nové smernice EÚ prijaté v apríli 2024, ktoré môžu túto situáciu zlepšiť. Prvá sa týka harmonizácie trestných činov a sankcií za porušenie sankcií EÚ. Druhým cieľom je posilniť právomoci EÚ pri vymáhaní a konfiškácii majetku.