Aj impulz to hrá na funkčnosť - Kapitán, Peter
Obchod bez regálov s drobnosťami, ktorými sa môže zákazník odmeniť za dobre vykonaný nákup, azda ani neexistuje. Čokoládové tyčinky, žuvačky, nanuky či nápoje v malých fľašiach si podľa údajov prieskumných agentúr nájdu cestu do košíkov takmer polovice spotrebiteľov. Napriek tomu, že dokonca ani pandémia či prudká inflácia výraznejšie s nákupmi impulzného tovaru nezamávali, výrobcovia tohto tovaru nechcú zaspať dobu a čoraz častejšie sa objavuje impulzný tovar s prívlastkom funkčný.