Legal Regime of the Northern Sea Route – Some of the Disputed Issues - Harakaľová, Dorota, 1989-
Článok pojednáva o diskutabilných aspektoch právneho režimu Severnej námornej cesty ako dôležitej námornej trasy Ruskej federácie. Právny režim NSR vychádza z medzinárodného práva UNCLOS, je však rozšírený o národné akty Ruskej federácie prijaté na základe článku 234 UNCLOS, ktoré vyvolávajú určité kontroverzie. Cieľom článku nie je podrobne rozoberať celý právny režim NSR, ale poukázať na jeho kritické či sporné otázky.