India's Foreign Trade in Services - Grešš, Martin, 1978-
Počas prvých dvoch desaťročí 21. storočia sa India ukázala ako jeden z kľúčových hráčov vo svetovej ekonomike s podielom 3,3 % na svetovom HDP v roku 2022 a ako jeden z kľúčových hráčov v medzinárodnom obchode so službami, na siedmom mieste v roku 2022. vývoz a deviaty v dovoze služieb. Cieľom tohto článku je zhodnotiť vývoj indického zahraničného obchodu so službami a načrtnúť možný budúci vývoj. Okrem toho identifikuje aj možné zmeny v indickom sektore služieb, ku ktorým došlo počas 21. storočia. V súlade s cieľom príspevku formulujeme nasledujúce výskumné otázky: 1. Aké zmeny sa udiali v indickom obchode so službami počas prvých dvoch desaťročí 21. storočia? 2. Aké sú komparatívne výhody Indie v obchode so službami? 3. Aký bude trend indického exportu a importu služieb do roku 2030?