Solar Power Generation Potential of Ukraine under Wartime Conditions - Kuznetsova, Mariya, 1992-
Článok je zameraný na komplexnú analýzu globálnych trendov vývoja výroby elektriny v rámci obnoviteľných zdrojov, ako aj solárnej energie, najmä s prihliadnutím na celkový vojnový kontext a rámec neurčitosti. Na Ukrajine už solárny sektor prešiel nezvratnou transformáciou, čo sa týka umiestnenia nových zariadení, ako aj hlavných cieľov výrobných segmentov. Na základe smernice o udržateľnosti a nulových imperatívov sa zmeny na globálnom trhu zameriavajú na stabilizáciu nestability vo výrobe a spotrebe energie z dôvodu rizík vojnových škôd. Okrem toho je nepochybne preukázané, že solárna energia v tomto rozsahu pokrýva hlavný podiel výroby elektriny spolu s jadrovým segmentom. Mnohé krajiny však už transformujú svoje energetické trhy, aby znížili podiel jadrovej a plynovej závislosti na čistých a obnoviteľných alternatívach. Energetická efektívnosť a bezpečnosť sa stávajú kľúčovými predpokladmi geopolitickej udržateľnosti, pričom samotné zelené iniciatívy, ako aj sociálno-ekologické záväzky sa stávajú osamote.