Comparison of Execution Times in Serial and Parallel Processing of the Monte Carlo Method - Gapbarova, Perizat
Tento dokument podrobne popisuje historický kontext, aplikácie a výkonnostné výhody paralelných výpočtov pri zlepšovaní metódy Monte Carlo. Medzi kritické aplikácie patrí fyzika vysokých energií, finančné modelovanie, zobrazovanie v zdravotníctve, environmentálne modelovanie a realistické vykresľovanie v počítačovej grafike. Štúdia demonštruje vynikajúcu výpočtovú efektivitu dosiahnutú pri paralelnom spracovaní prostredníctvom experimentov, vrátane paralelných a sekvenčných simulácií Monte Carlo pre odhad π.