Selected Current Trends in Logistics - Boorová, Brigita, 1979-
Dôležitosť logistiky je prvoradá a spoločnosti sa snažia o logistické silné stránky a schopnosti. Z obchodného hľadiska môže logistika získať konkurenčnú výhodu alebo ju výrazne ovplyvniť. Okrem toho by spoločnosť bez dobre zavedeného manažmentu dodávateľského reťazca v dnešnom 21. storočí čelila výpadkom výroby, teda zvýšeným nákladom, nespokojnosti zákazníkov, brzdeniu rastu, neefektívnemu fungovaniu na trhu a konkurenčnej nevýhode.