Eco–Management and Audit Scheme (EMAS) Adoption and Environmental Sustainability: A Comparison of European Engagement - Richnák, Patrik, 1988-
Tento dokument skúma stav schémy environmentálneho manažérstva a auditu (EMAS) a analyzuje jej vplyv a angažovanosť vo vybraných európskych krajinách. EMAS, zriadený Európskou úniou, je dobrovoľný systém environmentálneho manažérstva určený na zlepšenie environmentálneho správania, dôveryhodnosti a transparentnosti v rámci organizácií. Na rozdiel od normy ISO 14001, ktorá sa primárne zameriava na procesy riadenia, EMAS kladie dôraz na výkonnosť a vyžaduje verejné zverejňovanie environmentálnych úspechov.