The Importance and Effectiveness of Audio and Visual Aspects of Brands in Strategic Management - Čvirik, Marián, 1992-
Cieľom tohto príspevku je identifikovať a analyzovať kognitívne a afektívne reakcie spotrebiteľov vo vzťahu k audiovizuálnym prvkom vybraných značiek. V prvej kapitole sme si teoreticky vysvetlili pojmy audio a vizuálny branding a ich základné prvky. Následne sme charakterizovali aj kognitívny afektívny model spotrebiteľského správania. Druhá kapitola bola venovaná analýze údajov získaných z dotazníkového prieskumu. Výsledky sme vizualizovali na takzvanej pozičnej mape, ktorá nám umožnila identifikovať vzťah medzi audio-vizuálnymi prvkami a skúmanou vzorkou k značkám.