Retailer Processes Centred on the Food Market as the Main Determinate of Business Models in the Context of Retail Size - Kita, Pavol
Cieľom príspevku je poskytnúť prehľad obchodných modelov založených na veľkosti maloobchodných prevádzok potravín a na identifikácii vybraných aktivít zameraných na zvýšenie konkurencieschopnosti a vytváranie hodnoty pre zákazníkov. Prieskumnú vzorku tvorilo 250 obchodov, ktorých manažéri boli skúmaní prostredníctvom pološtruktúrovaného rozhovoru v marci až apríli 2022. Autori v tejto štúdii rozoberajú 30 identifikovaných komponentov 40 účelov, ktoré by mohli zvýšiť efektivitu obchodných modelov maloobchodníkov.