The Key Elements of Business Models of Slovak Retail Companies as a Basis for Their Ability to Respond to European Challenges in Terms of Environmental, Social, and Economic Aspects of Their Value Offer for the Customer - Kita, Pavol
Obchodný model alebo ekonomický model je kľúčovým prvkom úspechu každého podnikania. Určuje, ako spoločnosť generuje zisky, aby bola zisková. Článok sa zameriava na identifikáciu kľúčových prvkov obchodných modelov slovenských maloobchodných spoločností, ktoré charakterizujú zmenu v spôsobe ich podnikania. Článok poskytuje prehľad uvedenej problematiky z hľadiska vybraných foriem maloobchodných predajní v Bratislave, ktorých predajná plocha presahuje 700 m2 a ktoré zásobujú väčšinu obyvateľov hlavného mesta.