The Level of Awareness of Non-Fungible Tokens as an Investment Tool in the Czech Republic - Tichý, Kryštof
Nezastupiteľné tokeny sú prevoditeľné práva na digitálne aktíva, ako sú umelecké diela, videá, zberateľské predmety alebo hudba. Nezastupiteľné tokeny sa týkajú iba konkrétneho jedinečného predmetu a nesú informácie o majiteľovi. Trhu nezastupiteľných tokenov sa venovala široká pozornosť a od začiatku roka 2021 enormne narástol. Napriek výraznému rastu trhu je potrebné uskutočniť viac prieskumov, najmä v kontexte Českej republiky. Zhodnotenie úrovne povedomia o nezameniteľných tokenoch v Českej republike. Na základe výsledkov výskumu bolo zistené, že v Českej republike je nízka miera povedomia o nezameniteľných tokenoch a tiež nízka miera dôvery v digitálne aktíva vo všeobecnosti.