Náhrady za používanie cestných motorových vozidiel pri pracovných cestách - Minková, Ľuboslava
Podľa § 3 zákona č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách v z. n. p. je zamestnávateľ povinný pred vyslaním na pracovnú cestu určiť zamestnancovi písomnou formou podmienky tejto cesty, medzi ktoré patrí aj určenie spôsobu dopravy. Určenie podmienok pracovnej cesty je jednostrannou povinnosťou a právom zamestnávateľa, ktorý je pritom povinný prihliadať na oprávnené záujmy zamestnanca.