The Green Economy of Small and Medium-Sized Enterprises - Kováč, Marián
Európska únia dlhodobo plánovala prechod na ekologické hospodárstvo, čo je determinované zavádzaním aj nových opatrení. Environmentálne inovácie sú základom pre ekologické hospodárstvo a udržateľné podnikanie malých a stredných podnikov. Systém zelenej industrializácie Európy má budúcnosť, pretože obsahuje nástroje ustanovujúce znižovanie odpadov, efektívne a zodpovedné využívanie prírodných zdrojov, zavádzanie ESG. Vedecký príspevok má za cieľ objasniť prístupy Európskej únie v rámci zeleného podnikania malých a stredných podnikov. Vzhľadom na to, že zvyšovanie konkurenčnej schopnosti slovenských malých a stredných podnikov je determinované aj novými ekologickými trendami, vo vedeckom príspevku identifikujeme nástroje na posilnenie konkurencieschopnosti malých a stredných podnikov v kontexte zeleného hospodárstva.