Category Management As Part of Assortment Policy in Retail - Lipták, Pavol, 1998-
V posledných rokoch prešiel maloobchodný priemysel významnými zmenami, vrátane objavenia sa nových technológií a vzostupu elektronického obchodu. Tieto zmeny sťažili maloobchodníkom konkurenciu a uspokojovanie potrieb svojich zákazníkov. Správa kategórií (CM) je strategický prístup k správe kategórií produktov, ktorý môže maloobchodníkom pomôcť prekonať tieto výzvy. Tento článok poskytuje prehľad CM vrátane jeho histórie, vývoja a implementácie. Rozoberá tiež výhody a výzvy CM, ako aj budúcnosť CM v kontexte meniaceho sa maloobchodného prostredia.