Možnosti cenotvorby a kooperácie značky a obsahového tvorcu z UGC perspektívy - Stanková, Monika, 1993-
Hlavným cieľom článku je identifikácia, sumarizácia a analýza súčasných možností spolupráce a cenotvorby obsahu UGC a návrh taxonómie v predmetnej oblasti. Pre efektívne naplnenie identifikovaného cieľa bola vykonaná rešerš v domácich a zahraničných zdrojoch autorov relevantných pre skúmanú problematiku. Za účelom dosiahnutia hlavného cieľa sa uskutočnil empirický výskum vo forme identifikácie a podrobnej analýzy deviatich internetových nástrojov, ktoré digitalizujú a platformizujú správu obsahu UGC. Analýza sa zameria predovšetkým na zisťovanie možností spolupráce medzi značkami a tvorcami obsahu, na formy vytváraného obsahu, na umiestňovanie vytvoreného obsahu, na formy odmeňovania tvorcov obsahu a na cenotvorbu v prípade platených spoluprác. Zistenia a odporúčania z článku sú základom pre lepšie rozhodovacie procesy v oblasti digitálneho marketingu a správy obsahu UGC.