The Impact of Foreign Direct Investment on Economic Growth in Türkiye: ARDL Approach - Karimov, Mehman
Skúmanie vplyvu priamych zahraničných investícií (PZI) na ekonomický rast v Turecku. Štúdia pokrýva obdobie od 2. štvrťroka 2006 do 4. štvrťroka 2019. Súbory údajov časových radov získané z databázy CBT a FRED boli použité na štatistické analýzy, vrátane ADF, PP, Zivot Andrews Unit Root Tests, ARDL prístup testovania hraníc a testy Grangerovej kauzality. Na základe získaných zistení sa potvrdilo, že PZI majú pozitívny vplyv na hospodársky rast v Turecku. Okrem toho výsledky analýzy Grangerovej kauzality odhaľujú obojsmerný vzťah medzi PZI a HDP.