Právna regulácia umelej inteligencie (perspektívy a výzvy) - Pintérová, Dominika
Názory na reguláciu umelej inteligencie (AI) sa u zákonodarcov líšia. Na jednej strane zástancovia tvrdia, že právna regulácia je nevyhnutná na ochranu ľudských práv, súkromia a bezpečnosti. Na druhej strane, zástancovia prístupu laissez-faire tvrdia, že nadmerná regulácia môže potláčať inovácie a brániť potenciálnym výhodám AI. Riešením je dosiahnutie rovnováhy a vytvorenie súdržného a účinného rámca pre AI prostredníctvom medzinárodnej spolupráce a neustáleho dialógu medzi zainteresovanými stranami.