Ústavná ochrana volebného systému: Slovenská republika v komparatívnej perspektíve - Domin, Marek
Cieľom príspevku je, so zreteľom na stručne popísané udalosti zo začiatku roku 2023, zhodnotiť, do akej miery Ústava v znení ústavného zákona č. 24/2023 Z. z. skutočne chráni volebný systém uplatňovaný pri voľbách do Národnej rady. Cieľom je teda priblížiť aké zmeny vo volebnom systéme zostali mimo dispozičnej sféry zákonodarcu. Príspevok zameria pozornosť aj na ústavnú ochranu volebného systému v ostatných štátoch Rady Európy.