The inflation expectations of U.S. firms: Evidence from a new survey - Candia, Bernardo
Predstavujeme nový prieskum inflačných očakávaní amerických firiem, dokumentujeme kľúčové štylizované fakty zahŕňajúce to, čo americké firmy vedia a očakávajú o inflácii a menovej politike. Výsledné časové rady inflačných očakávaní firiem vykazujú jedinečnú dynamiku odlišnú od dynamiky domácností a profesionálnych prognostikov. Podľa akejkoľvek typickej definície „ukotvených“ očakávaní sa zdá, že inflačné očakávania manažérov v USA v prostredí nízkej inflácie nie sú ani zďaleka ukotvené, podobne ako očakávania domácností.