Kratší pracovný čas zamestnanca - Mintál, Ján
Pracovný čas predstavuje časový úsek, v ktorom je zamestnanec k dispozícii zamestnávateľovi, vykonáva prácu a plní povinnosti v súlade s pracovnou zmluvou. Na účely určenia rozsahu pracovného času a rozvrhnutia pracovného času je týždňom sedem po sebe nasledujúcich dní. Uvedené platí v zmysle § 85 ods. 1 a ods. 3 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonníka práce v znení neskorších predpisov.