Ohrozenie bezpečnosti práce - riešenie rozporov - Hrtánek, Ladislav
Pokiaľ zamestnávateľ pri výkone závislej práce nerešpektuje normy bezpečnosti práce, môže dôjsť aj k prípadným rozporom. Tieto rozpory má zamestnanec primárne riešiť so svojim zamestnávateľom a požadovať od neho zjednanie nápravy protiprávneho stavu. Taktiež môže zamestnanec podať podnet príslušnému inšpektorátu práce. V prípade ohrozenia bezpečnosti práce môže zamestnanec kontaktovať aj odborový orgán, ktorý môže v určitých prípadoch požadovať od zamestnávateľa aj prerušenie výroby. Súdna cesta predstavuje už krajné riešenie rozporov zamestnanca a zamestnávateľa, ktoré vznikli.