Kľúčovej plodiny bude menej, ako sa čakalo - Hubinská, Veronika
Celkové tržby poľnohospodárov z produkcie hustosiatych obilnín a repky klesnú o 175 milión eur oproti vlaňajšku. Je z tým nižšia výmera, nižšie výnosy a nižšie ceny plodín. Príčinou nižších výnosov sú extrémne počasie a škodcovia.