Prekážky v práci na strane zamestnanca počas letnej dovolenky - Matlovičová, Iveta
Pre letné obdobie je charakteristické čerpanie dovoleniek vo väčšom rozsahu ako v inom období roka. Nárok zamestnanca na dovolenku patrí medzi základné podmienky zamestnávania, pričom právo určovať nástup na dovolenku má zamestnávateľ. Zamestnávateľ je povinný určiť zamestnancovi čerpanie dovolenky, ak tomu nebránia prekážky na strane zamestnanca. Ako má zamestnávateľ postupovať v prípade, ak počas čerpania dovolenky vznikne zamestnancovi prekážka v práci?