Slovakia and Emission Reduction - Holjenčíková, Katarína, 1997-
Klimatické zmeny a ich nepriaznivé účinky sa stali jedným z najnaliehavejších problémov, ktorým dnes čelíme. Globálne iniciatívy a dohody, ako je Parížska dohoda o zmene klímy a ciele trvalo udržateľného rozvoja (SDGs), nám ukazujú cestu k budúcnosti s nižšími emisiami skleníkových plynov a trvalo udržateľným hospodárskym rozvojom. Európska únia sa zaviazala dosiahnuť uhlíkovú neutralitu do roku 2050 a vytvorila legislatívny rámec na podporu využívania obnoviteľných zdrojov energie a znižovania emisií. V tomto článku sa zameriame na Slovensko a jeho snahu o energetickú transformáciu a zníženie emisií CO2.