Attitudes of Generation Z Towards Sustainable Behaviour in Tourism - Kubíková, Ľubomíra, 1996-
Mladí dospelí z generácie z sú ekologicky aktívni jednotlivci s vysokou mierou zapojenia do klimatických zmien, odpadu a zodpovednej spotreby. Na základe tohto tvrdenia sme sa ho rozhodli potvrdiť alebo odmietnuť pre vybranú vzorku slovenských turistov. Naším cieľom výskumu je zistiť a posúdiť postoje a preferencie turistov z generácie z. Údaje sme zbierali na základe dotazníka so vzorkou 118 respondentov vo veku 18-24 rokov. Dotazník bol zameraný na identifikáciu zodpovedného správania a zameral sa na postoje k rozhodnutiam o udržateľnej spotrebe.