Behavioural Macroeconomics: Unveiling the Psychology of Inflation Expectations - Sirakovová, Eva, 1994-
Tento článok skúma interakcie medzi behaviorálnou ekonómiou a makroekonómiou s dôrazom na psychológiu inflačných očakávaní. Kritizujeme hypotézu racionálnych očakávaní (REH) a navrhujeme perspektívy pre behaviorálnu makroekonómiu. V empirickej časti skúmame vzťah medzi inflačnými očakávaniami a reálnou infláciou, pričom ukazujeme rôzne vzorce v rozložení očakávanej inflácie medzi sledované krajiny – Európsku úniu a Spojené štáty americké.