Prenájom nehnuteľností a vykonané úpravy na majetku (technické zhodnotenie, opravy) z právneho, daňového a účtovného pohľadu - Cígerová, Nadežda
Podnikatelia na výkon svojej činnosti nevyužívajú len vlastné, ale aj prenajaté priestory. Bežne sa stáva, že nájomca potrebuje uskutočniť na prenajatom majetku úpravy, ktoré prispôsobia nehnuteľnosť na výkon jeho podnikania. Pokiaľ ide o výdavky na dokončené nadstavby, prístavby, stavebné úpravy, rekonštrukcie a modernizácie, hovoríme o technickom zhodnotení majetku. Tak isto je nutné zohľadniť aj výdavky na opravy a udržiavanie. V tomto príspevku si bližšie priblížme špecifiká nájomných vzťahov, a to nielen z právneho, ale aj daňového a účtovného hľadiska.