Internationalization of Slovak Family Enterprises - Territorial Approach - Mura, Ladislav, 1979-
Podnikateľská činnosť je v súčasnosti konfrontovaná s veľkým množstvom rôznych vplyvov, ktoré ovplyvňujú výkonnosť obchodných jednotiek. Podniky čelia novým situáciám v dôsledku meniacich sa podmienok na trhu, na ktoré musia reagovať. Sektor malého a stredného podnikania dynamicky a veľmi citlivo reaguje na zmeny trhu, kde vzniká aj množstvo rodinných firiem. Konkurencia medzi hráčmi na trhu núti manažment aj rodinné podniky premýšľať o nových príležitostiach s cieľom zabezpečiť ich rast. Výsledkom je, že malé a stredné podniky získavajú čoraz väčší význam na medzinárodných trhoch. Cieľom tejto štúdie je identifikovať súčasný trend v medzinárodnej aktivite rodinných podnikov z hľadiska ich územnej pôsobnosti. Predložená štúdia okrem teoretických východísk prináša aj výsledky empirického prieskumu.