Attitudes of Respondents on the Significance of Digitization in Multinational Enterprises and Its Importance for Well-Being - Rudý, Stanislav, 1997-
Tento dokument skúma zložitú dynamiku digitalizácie v nadnárodných podnikoch, skúma postoje zainteresovaných strán a ich vnímaný vplyv na blahobyt jednotlivcov v rámci týchto zložitých ekosystémov. Komplexný prehľad literatúry podčiarkuje transformačný potenciál digitalizácie a poukazuje na jej „svetlé stránky“, ako je zvýšenie efektívnosti a inovácie, spolu s „tienistými stránkami“, ktoré zahŕňajú hrozby kybernetickej bezpečnosti a premiestňovanie pracovných miest. Štúdia využíva prísnu výskumnú metodológiu využívajúcu štatistické nástroje ako Mann-Whitney U test, Kruskal-Wallisov test, lineárnu regresiu a faktorovú analýzu na analýzu postojov a vnímania.