Entrepreneurship Motivation in the 21st Century in Terms of Pull and Push Factors - Gódány, Zsuzsanna
Sociálno-ekonomický význam podnikania v 21. storočí vo vzťahu k ekonomickému rastu sa stal na lokálnej i globálnej úrovni nesporným tak z hľadiska makroekonomických ukazovateľov, ako aj mikroprostredia. Napriek tomu táto oblasť stále ponúka otázky, ktoré je potrebné riešiť a ktoré sa týkajú samotných podnikateľov, podnikateľského správania, motivácie začať podnikať, ale aj podnikateľského prostredia, ktoré povzbudzuje alebo brzdí ich aktivity alebo postoje. Podnikateľská motivácia často súvisí s push a pull faktormi. Štúdia analyzuje podnikateľskú motiváciu prostredníctvom push a pull faktorov. Na zodpovedanie výskumnej otázky bol ako metóda zberu dát zvolený dotazníkový prieskum.