Chapter 1: Introduction to Development Economics - Darmo, Ľubomír, 1984-
Kapitola predstavuje rozvojovú ekonomiku prostredníctvom troch častí. Prvá časť predstavuje rozsah rozvojovej ekonómie ako študijného odboru. Druhá časť skúma metódy merania ekonomického rozvoja. Tretia časť sa zaoberá rozvojovou ekonomikou z historického hľadiska.