The Market Dance between the Rhythm of Bitcoin Prices and the S&P 500 Index - Kalamen, Kristián, 1996-
Finančné trhy zažili v rokoch 2020 až 2023 napínavú ságu, charakterizovanú sériou bezprecedentných udalostí a podmanivou dynamikou, ktorá pripravila pôdu pre presvedčivý prieskum interakcie medzi cenou bitcoinov a indexom S&P 500. Poskytnutie cenných informácií o súčasnom správaní bitcoinu a indexu S&P 500, ako aj stručných pozorovaní o dynamike ich korelácie.