The Influence of Age on Digital Literacy in Slovakia and Estimated Impacts in the Future With an Emphasis on the Insurance Sector - Hajduová, Zuzana, 1974-
Úroveň digitálnej gramotnosti jednotlivých vekových skupín na Slovensku. Schopnosť a pripravenosť rôznych vekových skupín zapojiť sa do digitálnej ekonomiky. V kombinácii s predpokladom podielu starších ľudí v populácii v blízkej budúcnosti a s tým spojenou nevyhnutnosťou udržania čoraz starších ľudí v aktívnom pracovnom procese sa táto skupina obyvateľstva ukazuje ako citlivá na rýchlosť a spôsob zavádzania a zintenzívnenia využívania informačno-komunikačných technológií v praxi. Z uvedených zistení vyplýva, že v poisťovníctve nestačí zavádzať nové nástroje na tvorbu ponúk, správu zmlúv, poistných udalostí, ale je potrebné brať do úvahy aj tzv. jednotlivé vekové skupiny prijímateľov informácií a zamerať sa na všeobecný rozvoj digitálnych zručností, pretože príliš rýchle nasadenie a trvanie na používaní týchto systémov môže byť v konečnom dôsledku kontraproduktívne a prinúti niektorých sprostredkovateľov viac spolupracovať s konkurenciou.