Trade and Institutional Distance - Kuncic, Aljaz
Tento článok podrobne skúma inštitucionálne determinanty bilaterálneho obchodu, pričom osobitnú pozornosť venuje otázkam výberu inštitucionálnych opatrení (pomocou kompozitného meracieho inštitucionálneho dátového súboru 1990 – 2010), inštitucionálnej endogenite a súčasnému gravitačnému obchodu. Z hľadiska inštitucionálneho zamerania zdôrazňujeme, že inštitucionálna vzdialenosť môže byť ešte relevantnejším determinantom obchodu ako samotná inštitucionálna kvalita.