Transformace českého energetického trhu: Přechod na 15minutový obchodní interval a interval zúčtování odchylek - Pflanzer, Václav
Článok poskytuje prehľad nedávnych zmien na českom energetickom trhu so zameraním na implementáciu 15-minútovej trhovej časovej jednotky, 15-minútového obdobia zúčtovania odchýlok a prechod z duálneho oceňovania na jednotné oceňovanie pri zúčtovaní odchýlok. Zdôrazňuje výhody, výzvy a budúce perspektívy týchto zmien.