Administratívne kontrakty ako forma činnosti verejnej správy pre budúcnosť - Máčaj, Ľudovít
Článok približuje administratívne kontrakty ako jednu z finálnych foriem činnosti verejnej správy, ktorá predstavuje určitú alternatívu voči jednostranným aktom orgánov verejnej správy. Vzhľadom na to, že na jej vznik je potrebná spolupráca obidvoch (resp. viacerých strán), je tu zvýraznené partnerské postavenie verejnej správy na úkor jej nariaďovacích funkcií.