Projektunterricht für Studierende der interkulturellen Kommunikation - Štefčík, Jozef, 1976-
Článok objasňuje teoretický rámec podporujúci projektové vyučovanie, pričom zdôrazňuje jeho zosúladenie s inováciami v jazykových doménach. Pedagógovia vytvárajú priaznivé prostredie pre zmysluplné osvojovanie si jazyka a kultúrne porozumenie zapojením študentov do autentických projektov spolupráce. Okrem toho úlohy založené na projekte vo svojej podstate podporujú autonómiu študentov, pretože študenti preberajú zodpovednosť za svoj vzdelávací proces, stanovujú si ciele a robia rozhodnutia, čím sa zvyšuje ich motivácia a angažovanosť, čo vedie ku kritickým úvahám o ich prístupe.