Sponzorské výdavky - Mintál, Ján
Počnúc 1. januárom 2016 nadobudol účinnosť zákon č. 440/2015 Z. z. o športe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. V rámci tohto právneho predpisu sa okrem iného vytvoril nový zmluvný typ v podobe zmluvy o sponzorstve v športe. V kontexte so zákonom č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. má aplikácia takejto zmluvy priniesť daňové výhody tak pre sponzorovaného (napr. športovec, športový klub) ako aj pre sponzora (napr. fyzickú osobu - živnostníka), prípadne obchodnú spoločnosť.