Jednotlivé spôsoby doručovania písomností v správnom procese - Hrtánek, Ladislav
Pre právnu relevanciu doručovania písomností v správnom procese je podstatné, aby bol dodržaný zákonom ustanovený postup doručovania v danom prípade. Preto je dôležitou okolnosť, či sa doručuje fyzickej alebo právnickej osobe. Taktiež je podstatný fakt, či sa doručuje významná písomnosť z pohľadu priebehu správneho konania, akou je napríklad rozhodnutie alebo ide napríklad len o nevýznamné upovedomenie. Pokiaľ je ťažké zistiť aktuálny pobyt účastníka správneho konania, tak sa môže využiť aj doručovanie verejnou vyhláškou. Pri využití tohto spôsobu doručovania však musí byť rešpektovaná aj osobitná právna úprava.