Expectation-Driven Boom-Bust Cycles - Brianti, Marco
Na základe údajov z Prieskumu profesionálnych prognóz sme zistili, že veľká časť očakávaní analytikov o budúcom ekonomickom raste nie je spôsobená technologickými alebo inými otrasmi fundamentov meranými v literatúre o hospodárskom cykle. Zistili sme, že tieto nevysvetliteľné zmeny v revíziách prognóz predpovedajú výraznú dynamiku rastu a poklesu v kľúčových makroekonomických agregátoch.