Nový výpočet úroku z odkladu platenia dane - Jurčíková, Božena
V priebehu roka 2024 bola schválená novela zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Táto novela daňového poriadku je zverejnená v čl. VI zákona č. 102/2024 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony. Dôvod legislatívnej úpravy výpočtu úroku z odkladu platenia dane. Praktické príklady výpočtu úroku z povoleného odkladu platenia dane po legislatívnej úprave.