Záplata na dieru nakladania s textilom vo forme metodickej príručky - Pomfyová, Uršula
Ministerstvo životného prostredia SR zverejnilo 26. júla 2024 na svojej webovej stránke dokument s názvom "Metodická príručka pre obce k nakladaniu s textilom od 1. 1. 2025". Príručka má pomôcť obciam splniť si zákonnú povinnosť, a to zaviesť a vykonávať triedený zber komunánych odpadov pre textil. Článok sa zameriava na obsah príručky, rozoberá vybrané súvislosti a poukazuje na to, čo v príručke možno chýba.