Udržitelnost v pojišťovnictví: Role Taxonomie EU - Toth, Julian
Poisťovne zohrávajú zásadnú úlohu pri oceňovaní klimatických rizík a pomáhaní jednotlivcom i podnikom zvládať náklady spojené s negatívnymi dopadmi klimatickej zmeny. Významná úloha poisťovní je jasne rozpoznaná aj na úrovni EÚ, kde je zohľadnená v reguláciách zameraných na riadenie týchto vplyvov a urýchlenie transformácie na udržateľnú a zelenšiu ekonomiku. V tomto článku sa pozrieme na jednu z kľúčových regulácií: EÚ Taxonómiu – a aký má vplyv na poisťovne, najmä v oblasti ich upisovacej činnosti a povinnosti reportovania.