Determining the Investors’ Strategy During the COVID-19 Crisis Based on the S&P 500 Stock Index - Pekár, Juraj, 1972-
Analýza možnej návratnosti zvolenej investičnej stratégie na základe optimalizačného modelu výberu portfólia na základe miery rizika CVaR (Conditional Value at Risk) počas krízy Covid-19 a predkrízového obdobia. Vplyv krízy Covid-19 na rozhodovanie investorov prostredníctvom rizikového opatrenia CVaR, ktoré bolo implementované na historických údajoch komponentov akciového indexu Standard and Poor's 500 (S&P 500) v období krízy, ako aj v predkrízovom období. Prezentovaný prístup založený na meraní rizikovosti CVaR a príslušnom modeli výberu portfólia poskytuje investorovi efektívny nástroj na alokáciu finančných prostriedkov na finančnom trhu v jednotlivých segmentoch v oboch sledovaných obdobiach.