Digital Skills of Employees - Desired versus Actual - Matulčíková, Marta, 1964-
Cieľom výskumu bolo zistiť skutočnú úroveň digitálnych zručností a úroveň potrebnú na výkon povolania, identifikovať významné rozdiely a navrhnúť vhodné cvičné metódy. Výskum bol realizovaný dotazníkovou formou medzi respondentmi zo SR, ČR a Španielska. Z výsledkov výskumu vyplýva, že zamestnanci nedosahujú úroveň digitálnych zručností požadovaných zamestnávateľmi, očakávania najvyššej úrovne zručností boli v oblasti kybernetickej bezpečnosti, kde sa preukázala aj štatistická významnosť medzi želanou a skutočnou hodnotou. Neexistovala štatisticky významná závislosť úrovne zručností respondentov od vzdelania alebo pracovnej pozície.